The Elearning Community • Defining a classroom
Page 1 of 1

Defining a classroom

Posted: Mon Dec 28, 2020 10:26 am
by scubatricky
When creating an edition of a classroom course, I can set the classroom location.

However, i cannot find where in the system to define locations for classrooms? Can someone point me in the direction of where to define a classroom?

I've searched the documentation, but cannot find anything regarding the definition of a classroom setting.

Re: Defining a classroom

Posted: Mon Dec 28, 2020 10:29 am
by alfa24
In the back-end menu, E-Learning / Locations.

Re: Defining a classroom

Posted: Mon Dec 28, 2020 10:32 am
by scubatricky
Yep, defined them there. When creating an edition of a course, those locations do not show up in the drop down box for Classroom, on the last page of of the Wizard (Details)

Re: Defining a classroom

Posted: Mon Dec 28, 2020 10:36 am
by alfa24
Are you a God Admin? Differently, you'll have your Admin assigned to the locations to see them in the select.

Re: Defining a classroom

Posted: Mon Dec 28, 2020 10:46 am
by scubatricky
alfa24 wrote:
Mon Dec 28, 2020 10:36 am
Are you a God Admin? Differently, you'll have your Admin assigned to the locations to see them in the select.
Everything is created as god admin, everything is being viewed as god admin.

Re: Defining a classroom

Posted: Mon Dec 28, 2020 10:51 am
by alfa24
You're missing something... Unfortunately, there's no official documentation for this feature.

Re: Defining a classroom

Posted: Mon Dec 28, 2020 11:03 am
by max
https://docs.formalms.org/reference-gui ... tions.html

My guess is that you defined the locations as physical locations but did not add the classrooms.

For instance: define the "Rome" location, that's the first step.
then add "Blue classroom" and "Red classroom", the two actual classrooms where the courses will be held.

When you do that, your locations will display in the drop down menu.

Re: Defining a classroom

Posted: Mon Dec 28, 2020 11:29 am
by scubatricky
max wrote:
Mon Dec 28, 2020 11:03 am
https://docs.formalms.org/reference-gui ... tions.html

My guess is that you defined the locations as physical locations but did not add the classrooms.

For instance: define the "Rome" location, that's the first step.
then add "Blue classroom" and "Red classroom", the two actual classrooms where the courses will be held.

When you do that, your locations will display in the drop down menu.
Thanks, that makes sense. The documentation needs to be a little more detailed to cover this. Do you want me to contribute?

This site uses cookies.

Some of the cookies we use are essential for parts of the site to operate and have already been set. We also use Google Analytics scripts, which all use cookies.
You may delete or block all cookies from this site in your browser options.