Unable to add Users

Install and configure FormaLMS and DoceboCE
Post Reply
kentraub
Newbie
Posts: 18
Joined: Wed Dec 12, 2012 9:35 pm

Unable to add Users

Post by kentraub »

When I try adding new users, I am getting Error while processing the requested operation. Here is my system settings:

Server configuration

Server address:
Server port: 443
Server name: learntapos.net
Server admin mail:
Server software: Microsoft-IIS/7.5


MySQL information

MySQL version: 5.6.25-log
Sql mode: STRICT_TRANS_TABLES,NO_AUTO_CREATE_USER,NO_ENGINE_SUBSTITUTION
Mysql Encoding: utf8
Mysql Collation: utf8_general_ci
Mysql Timezone: SYSTEM


Info about PHP

PHP version: 5.4.42
Site Timezone: America/Chicago
"safe_mode" configuration: Off
Configuration of "register_global": Off
Configuration of "magic_quotes_gpc": Off
Configuration of "upload_max_filesize": 10000M
Configuration of "post_max_size": 10000M
Configuration of "max_execution_time": 300s
LDAP: Off Consider this parameter only if you need to authenticate through LDAP
Configuration of "allow_url_include": Off
Php extension php_openssl: On
Configuration of "allow_url_fopen": Off Attention without these settings the social login will not work

User avatar
canelli
FormaLms Guru
Posts: 490
Joined: Thu Nov 08, 2012 12:21 pm
Version: forma.lms 2.0
Contact:

Re: Unable to add Users

Post by canelli »

The problem is related to mysql configuration . in particular with
Sql mode: STRICT_TRANS_TABLES,NO_AUTO_CREATE_USER,NO_ENGINE_SUBSTITUTION
remove from "SQL MODE" the STRICT_TRANS_TABLES options. You must edit the my.ini or my.cnf ( depending on your configuration) and modify the line options . If you don't have a corresponding line , add a new one in the section [mysqld]

i.e

Code: Select all

[mysqld]

sql-mode=NO_AUTO_CREATE_USER,NO_ENGINE_SUBSTITUTION

Cercate nel forum le riposte prima di chiedere. Check the forum before posting
---------------
Claudio Anelli
Joint Technologies - Sistemi avanzati per l'information technology

http://www.joint-tech.com
---------------

kentraub
Newbie
Posts: 18
Joined: Wed Dec 12, 2012 9:35 pm

Re: Unable to add Users

Post by kentraub »

Thank you. That took care of it. I missed that when my server rebooted.

User avatar
alberto
FormaLms Guru
Posts: 990
Joined: Fri Mar 02, 2012 9:18 am
Contact:

Re: Unable to add Users

Post by alberto »

Moving this thread to "installation and configuration" forum
--------------------------------------------------
Become a CONTRIBUTOR

Support the project for FREE!
www.Elearnit.net

Post Reply